Στο πλαίσιο της καλλιέργειας της Φιλαναγνωσίας και της θεματικής ενότητας “Πάμε μια βόλτα στο διάSTEAMα;” του μαθήματος του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επεξεργάστηκαν το χριστουγεννιάτικο λογοτεχνικό βιβλίο «Ποιος είναι ο πλανήτης των Χριστουγέννων;» τού βραβευμένου συγγραφέα Χρήστου Μπουλώτη.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων τη συγγραφέα και συνεργάτιδα των εκδόσεων Καλέντη κ. Εύη Γεροκώστα και παρακολούθησαν μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη βιβλιοπαρουσίαση! Μέσα από μια παραστατική αφήγηση που συνδύαζε τη μουσική, τον χορό και το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε ήρωες του παραμυθιού και ταξίδεψαν με έναν μαγικό τρόπο στον πλανήτη των Χριστουγέννων, τον πλανήτη τής αγάπης, τής φιλίας και τής συνεργασίας, τη Γη μας! Με τη συνοδεία μελωδικών ήχων από αυτοσχέδια μουσικά όργανα η συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά ιστορίες προφορικής παράδοσης από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη μας που άκουσε, διάβασε ή μετέφρασε. Το αφηγηματικό δρώμενο συμπλήρωσαν διαδραστικά παιχνίδια που κέντρισαν τη ζωηρή φαντασία των παιδιών. Στο τέλος, οι μικροί μαθητές παρουσίασαν τις εικαστικές τους δημιουργίες. Ο ήρωας τού παραμυθιού, η εικονογράφηση, τα οικολογικά μηνύματα, οι συμβολισμοί και τα χριστουγεννιάτικα νοήματα του βιβλίου αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές που φιλοτέχνησαν ατομικές και ομαδικές εργασίες.

Η χρυσόσκονη των Χριστουγέννων πασπάλισε τις καρδιές μας και η Βιβλιοθήκη τού Σχολείου μας πλημμύρισε με ευχές και με τις φωνές των παιδιών που τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.