Η NASA, στην επίσημη ιστοσελίδα της, προωθεί διεθνώς την ενασχόληση κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας με το Artemis Mission, μέσα από ανάλογες δραστηριότητες (εφαρμογές STEM σε συνδυασμό με τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών σε όλα τα μαθήματα).

Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία πρωτοπορούν μία ακόμη φορά, αφού είναι τα μόνα σχολεία στην Ελλάδα τα οποία, ακολουθώντας την προτροπή της NASA προς τα σχολεία όλου του κόσμου, έχουν ήδη πραγματοποιήσει καινοτόμες πιλοτικές δράσεις σε όλες τις βαθμίδες συνδυάζοντας την επιστήμη του Διαστήματος και εφαρμογές STEM με την ελληνική Μυθολογία. Οι δράσεις των Αρσακείων γνώρισαν μεγάλη αποδοχή από τα παιδιά και τους γονείς. Επιχειρήθηκε μάλιστα η εξωστρέφεια με συνεργασία δημόσιων σχολείων.

Στο πρόγραμμα Artemis Mission προβλέπεται η προσσελήνωση της πρώτης γυναίκας. Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία υλοποιώντας αυτές τις δράσεις τιμούν και την παράδοσή τους, διότι από την ίδρυσή της το 1836 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία υιοθέτησε την κοινωνική ισοτιμία, θέτοντας ως κύριο σκοπό της τη μόρφωση της γυναίκας. 

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 περισσότεροι από 170 εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας από όλα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία συμμετείχαν σε επιμορφωτική συνάντηση που διοργανώθηκε από την συντονιστική ομάδα και τον επιστημονικό σύμβουλο του προγράμματος καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας κ. Β. Λαμπρινουδάκη, μέλος του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία που διέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί (επιστημονικό, ανθρωπιστικό, οικολογικό), ακολουθώντας το μήνυμα που δίνει διεθνώς και η ίδια η NASA προτρέποντας σχολεία να οργανώσουν σχετικές δράσεις. Επίσης, παρακολούθησαν ενδεικτικές δράσεις από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος που έγινε κατά το σχολικό έτος 2022-23 σε τμήματα Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν με τις μαθήτριές τους και τους μαθητές τους σε ένα τόσο καινοτόμο πρόγραμμα, ενισχύοντας έτσι τη διαρσακειακή συνεργασία και την εξωστρέφεια των Αρσακείων.

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.