Στο πλαίσιο τού προγράμματος «Από την ελληνική μυθολογία… στις διαστημικές αποστολές τής NASA», την Τρίτη 25 Απριλίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄2 τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού συνομίλησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, με συμμαθητές τους από το Δημοτικό Σχολείο από τη Βίβλο τής Νάξου.

Τα παιδιά, στο μάθημα της Γεωγραφίας, εντόπισαν στον χάρτη τής Ελλάδας και της Μικράς Ασίας ιερά τής θεάς Αρτέμιδας  και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους από τη Νάξο σχετικές πληροφορίες και εικόνες από αυτά. Αντίστοιχα, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου από τη Βίβλο τής Νάξου παρουσίασαν στους συμμαθητές τους ηλιακούς φούρνους, κατασκευές STEM που δημιούργησαν με διάφορα υλικά και πραγματοποίησαν σχετικά πειράματα συλλέγοντας τα ανάλογα δεδομένα.

Τα παιδιά καθοδήγησε η εκπαιδευτικός κ. Άννα Γιαννάκη.

Τις τηλεδιασκέψεις τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Β. Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος τού Δ.Σ. τής Φ.Ε., ο οποίος είναι και ο επιστημονικός σύμβουλος τού προγράμματος, η Αναπληρώτρια Επόπτρια των Σχολείων κ. Σ. Σταθοπούλου και οι Διευθυντές των Σχολείων κ. Β. Ροδοπούλου και κ. Χ. Σκάρκος.

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.