Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης όλων των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία Μυθολογία και Διάστημα, παρακολούθησαν τη διαδικτυακή παρουσίαση του Δρ Ι.Δάνδουρα με θέμα το “νέο κύμα εξερευνήσεων της Σελήνης”.
 

Ο κ.Δάνδουρας, ένας διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς, Δρ. Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και μέλος πολλών αποστολών της NASA και του ESA, παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες τις πρόσφατες διαστημικές εξελίξεις που σχετίζονται με την αποστολή Artemis, τους στόχους που έχουν τεθεί σε σχέση με τη μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στο φεγγάρι και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν, επίσης, μαθητές και μαθήτριες από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μονάχου, το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου, το Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής Γωνιάς από τη Σαντορίνη και το 3ο Δημοτικό Σχολείο  Σητείας Κρήτης, τα οποία συνεργάζονται με τα Αρσάκεια Δημοτικά στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου.

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.