Τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος   Από την ελληνική μυθολογία στις διαστημικές αποστολές τής NASA, επεξεργάστηκαν το παιδικό βιβλίο «Το μαγικό μολύβι της Μαλάλα» (Εκδόσεις Πατάκη, 2022).
Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η ισότιμη κοινωνική θέση της γυναίκας και των εγχρώμων, η συμπερίληψη και η αποδοχή του διαφορετικού.
Με το «μαγικό» μολύβι της Μαλάλα στο χέρι τα παιδιά ζωγράφισαν το φανταστικό σχολείο των ονείρων τους και φιλοτέχνησαν ομαδικά μία αφίσα με θέμα «Ένα σχολείο για όλους», στο οποίο φοιτούν αγόρια και κορίτσια όλων των εθνικοτήτων και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Μέσω της εικαστικής δημιουργίας τους μετέφεραν το ανθρωπιστικό μήνυμα του καινοτόμου προγράμματος, που δημιουργήθηκε με αφορμή την αποστολή Artemis της NASA, με την οποία θα σταλούν στη Σελήνη η πρώτη γυναίκα αλλά και ο πρώτος έγχρωμος άνδρας.

Τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης ζωγράφισαν το φανταστικό σχολείο των ονείρων τους και φιλοτέχνησαν ομαδικά μία αφίσα.

 

Ένα σχολείο για όλους!

 

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.