Μία ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης. Δύο περίεργα πλασματάκια προσγειώθηκαν με έναν εκκωφαντικό θόρυβο από το παράθυρο μέσα στην τάξη. Τα παιδιά συζητώντας μεταξύ τους έκαναν διάφορες υποθέσεις για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δίδυμα εξωγήινα αδέλφια, που ήρθαν από κάποιον μακρινό πλανήτη του διαστήματος με τα “μαγικά τους ασανσέρ”! Το όνομα του καθενός αναγραφόταν στα διαστημικά τους σκάφη, ΤΚΑ1 και ΤΚΑ2.

Παραμερίζοντας στερεοτυπικές αντιλήψεις απέναντι στο διαφορετικό και το ξένο, όπως οι ήρωες του βιβλίου «Το Κάτι Άλλο» της Kathryn Cave, Εκδόσεις Πατάκη, που μόλις είχαμε επεξεργαστεί, καλωσορίσαμε τα ασυνήθιστα πλασματάκια στο νηπιαγωγείο μας.

Νήπια και προνήπια αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τους δύο επισκέπτες στην καθημερινή σχολική ζωή, να τους φιλοξενούν κάθε Σαββατοκύριακο στο σπίτι τους προσπαθώντας να αναπτύξουν τρόπους επικοινωνίας μαζί τους και να παρουσιάζουν κάθε Δευτέρα στην ολομέλεια της τάξης όσα μοιράστηκαν μαζί!

Στην πορεία τα παιδιά ανακάλυψαν ότι οι ΤΚΑ για να ταξιδέψουν είχαν χρησιμοποιήσει έναν κωδικοποιημένο χάρτη που, όταν αποκωδικοποιήθηκε, φανέρωσε τον πλανήτη γη, ως προορισμό τους.

Η δραστηριότητα στοχεύει να αποτελέσει την αφόρμηση για περαιτέρω γνωστικές διερευνήσεις και να συμβάλει στη διαμόρφωση ανθρωπιστικής συνείδησης στο πλαίσιο του Καινοτόμου Προγράμματος των Αρσακείων Σχολείων Από την ελληνική Μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA.

Το χρονικό μιας Διαγαλαξιακής Περιπέτειας.  Μέρος Α’ : Η Άφιξη

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη δράση πατήστε εδώ

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.