Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του STEM Education Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, τα παιδιά γνώρισαν τις μελισσούλες BeeBot, που αντί για φτερά έχουν ρόδες, εντυπωσιάστηκαν από τις ιδιότητές τους και εξασκήθηκαν σε μικρές ομάδες στις βασικές εντολές προγραμματισμού, ώστε να μετακινήσουν την κάθε μέλισσα ελεύθερα στον χώρο.

Οι μαθητές/τριες γνώρισαν με παιγνιώδη και μουσικοκινητικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικής παρουσίασης το Ηλιακό Σύστημα, για να ταξιδέψουν στη συνέχεια το ρομποτάκι BeeBot από πλανήτη σε πλανήτη πάνω στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα  Τα παιδιά ατομικά αλλά και σε ζευγάρια συνεργάστηκαν και προγραμμάτισαν τη διαστημική περιπέτεια της μέλισσας, οδηγώντας την κάθε φορά σε έναν διαφορετικό πλανήτη, προσπαθώντας να ανακαλύψουν την πιο σύντομη διαδρομή. Νήπια και προνήπια είχαν την ευκαιρία παίζοντας να αναπτύξουν την αλγοριθμική τους σκέψη και να ενδυναμώσουν τις χωροταξικές τους δεξιότητες.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα εντάσσεται στο Καινοτόμο Πρόγραμμα των Αρσακείων Σχολείων «Από την ελληνική Μυθολογία στις διαστημικές αποστολές της NASA» καθώς και στο Εργαστήρι Δεξιοτήτων από τον Θεματικό κύκλο «Δημιουργώ και Καινοτομώ -Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία» με τίτλο «Από το Apollo στο Artemis… ένα ταξίδι στη Σελήνη».

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.