Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Εκπαίδευσης για την Αειφορία «Από την Μυθολογία στο Διάστημα» (myth2space) και του Εργαστηρίου Δραστηριοτήτων «Από το Apollo στο Artemis… ένα ταξίδι στη Σελήνη» επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την πανοραμική, θολωτή οθόνη του Πλανηταρίου στην οποία παρακολούθησαν δύο προβολές.

Μέσα από τη «Διαστημική αποστολή: Νυχτερινός ουρανός» περιηγήθηκαν στους αστερισμούς, ανακάλυψαν τους αρχαίους μύθους που κρύβονται πίσω από τα ονόματά τους και ταξίδεψαν στο ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες του. Παρακολούθησαν με προσοχή τη ζωντανή παρουσίαση, έπαιξαν στο τέλος ένα παιχνίδι ερωτήσεων με επιτυχία και ενθουσίασαν την υπεύθυνη του προγράμματος. Στον «Μαγικό πλανήτη», μια ταινία κινουμένων σχεδίων, ταυτίστηκαν με τη μικρή Μία που προσπαθεί να προστατέψει τη Γη και να σώσει τις 4 εποχές του χρόνου από την κλιματική αλλαγή.

 

Όταν η μάθηση μετατρέπεται σε παιχνίδι, κινητοποιείται η διάθεση για γνώση και ενθαρρύνεται ο επιστημονικός τρόπος σκέψης!

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.