Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Δ3 τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού  πραγματοποίησαν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με τους μαθητές τής Δ΄ τάξης από το Ευρωπαϊκό Σχολείο τού Λουξεμβούργου στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Αειφορίας Μυθολογία και Διάστημα, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των Αρσακείων Σχολείων.

Η συνάντηση ξεκίνησε με παιχνίδια γνωριμίας ανάμεσα στις μαθήτριες και τους μαθητές των δύο σχολείων. Γνωρίσαμε την Ίριδα, την Ιάνθη, τον Ίκαρο, τον Νίκο,…και φυσικά τη δασκάλα τους.

Στη συνέχεια, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας παρουσίασαν μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό την ιστορία των Αρσακείων Σχολείων από την ίδρυσή τους, το 1836 μέχρι σήμερα και «ξενάγησαν» διαδικτυακά τους μαθητές και τις μαθήτριες από το Σχολείο τού Λουξεμβούργου σε όλους τους χώρους των Σχολείων μας. Αντίστοιχα κι εκείνοι μάς παρουσίασαν το δικό τους σχολείο, καθώς και τις σχολικές τους συνήθειες.

Έπειτα, συζητήσαμε για τα projects εργασίας μας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας παρουσίασαν τους βασικούς στόχους τού προγράμματος «Άρτεμις: Από την αρχαιότητα…στο απέραντο του διαστήματος». Αντίστοιχα, οι μαθητές και τις μαθήτριες από το Σχολείο τού Λουξεμβούργου παρουσίασαν το δικό τους πρόγραμμα με θέμα: «Η Άρτεμη και ο Τέκνο ταξιδεύουν στο διάστημα με τη βοήθεια του μηχανισμού των Αντικυθήρων».

Η πρώτη μας συνάντηση ολοκληρώθηκε με τραγούδια και τον προγραμματισμό των επόμενων συναντήσεων και δράσεων.

Myth2Space Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε εκπαιδευτικό υλικό στα εισερχόμενά σας.